heren van de gevel

Beglazing

Heren van de Gevel is samen met Ruiten Visie B.V. trotste partner van Scheuten Glas. Scheuten Glas levert tweevoudig isolatieglas onder de merknaam Isolide®, waarbij optioneel extra functies verkrijgbaar zijn, hiernaast terug te vinden onder het kopje ‘Soorten glas’. Ook kun je nog kiezen voor de sterker isolerende variant, met drievoudig isolatieglas ( HR+++ ): Scheuten Trisolide®.

Hoogwaardige kwaliteit

Soorten glas

In het assortiment

Op aanvraag:

op maat gemaakt

Glas informatie

In Nederland wordt voor een groot deel standaard tweevoudig isolatieglas, ook wel bekend als HR++, in ramen van gebouwen geplaatst voor een betere warmte-isolatie. De ruit bestaat uit twee glasplaten, die met een afstandhouder op een bepaalde geoptimaliseerde afstand van elkaar luchtdicht met elkaar zijn verbonden. Deze is meestal van aluminium, maar is in steeds meer verschillende varianten verkrijgbaar om de isolatie nog meer te verbeteren. Hierdoor ontstaat een isolerende ruimte tussen de glasplaten (spouw) met lucht, of nog beter: een isolerend gas, zoals Argon of Krypton gas.

De isolatiewaarde voor tweevoudig isolatieglas wordt uitgedrukt in een Ug-waarde. In geval van de Ug-waarde betekent hoe lager de Ug waarde is, hoe beter het is. De eenheid W/m2K geeft aan hoeveel warmte er wordt doorgelaten per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen beide zijden van het glas. Daarnaast is er ook nog de zontoetredingsfactor die met g-Waarde of de veel gebruikte afkorting in Nederland ZTA wordt uitgedrukt en de lichttransmissie, die bekend staat als LT of de veel gebruikte afkorting LTA.

contact

hulp nodig?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag.

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met een van onze heren via Whatsapp!