heren van de gevel

Houten kozijnen

Zijn je kozijnen toe aan vervanging of heb je nieuwe kozijnen nodig voor een bouwproject? Geen probleem! Wij voorzien jou van een hoogwaardig kozijn voorzien van het welbekende Hout 100% keurmerk!

west-fries vakmanschap

Voordelen houten kozijnen

Houten kozijnen zijn al jarenlang een populaire optie. Daar is alle reden toe, want houten kozijnen hebben unieke kenmerken. Wij zetten deze kenmerken voor jou op een rij.

Houten kozijnen kunnen met goed onderhoud een leven lang mee. Natuurlijk is het dan wel belangrijk om de kozijnen goed te onderhouden en regelmatig te schilderen.

Hout is een natuurlijk product dat werkt en leeft. Daardoor is het niet perfect, maar dat zorgt juist voor charme, hout “leeft”. Daarnaast zorgen houten kozijnen voor een warme, natuurlijke uitstraling.

Wil je de kozijnen in een andere kleur schilderen? Dat is geen enkel probleem. Je kunt er altijd voor kiezen om een houten kozijn van een andere kleur te voorzien, zo kunnen je kozijnen mee veranderen met je smaak.

Houten kozijnen zijn duurzaam. Je hebt bij onze kozijnen de optie om te kiezen voor kozijnen met het PEFC of FSC keurmerk.

op maat gemaakt

Het kozijn voor iedereen

Houten kozijnen zijn geschikt voor elke woning en past bij iedereen. Doordat de kozijnen makkelijk te schilderen zijn en dus verkrijgbaar zijn in elke mogelijke kleur, past het kozijn altijd bij de uitstraling van jouw woning én bij jouw wensen.

op maat gemaakt

Houten kozijnen van de Heren van de Gevel

Je kunt bij ons terecht voor houten kozijnen met een draairaam, draaikiepraam en klepraam systeem. Al onze kozijnen worden standaard geleverd inclusief beglazing. Hierbij kun je kiezen uit diverse soorten glas, zoals HR++ of HR+++

Heb je specifieke wensen, zoals een op maat gemaakt kozijn of schuifpui? Dan ben je bij de Heren van de Gevel aan het juiste adres!

informatie

Raambeslag bij de houten kozijnen

Onze draaikiepramen worden bediend met een Hoppe draaikiep raamgreep met vierkantstift. Vervaardigd in zeer hoog corrosiebestendig aluminium met een gedeeltelijke afdekkap en kunststof onderconstructie. Door deze afdekkap zijn de bevestigingsschroeven onzichtbaar. De robuuste Hoppe Atalanta draaikiep raamgreep is voorzien van blokkeerstanden per 90° en is afsluitbaar met de meegeleverde sleutel, gekeurd volgens SKG**.

Onze draairamen worden bediend met een Buva raamgreep met vierkantstift, type 20K 8/40 F1. Deze aluminium raamgreep is van zeer hoge kwaliteit. Het betreft een afsluitbare raamgreep, gekeurd volgens SKG**.

Onze uitzetramen worden bediend met een AXA combi 2660-20-81 raamuitzetter. De uitzetter is vervaardigd in RVS en zwart kunststof. De bediening is traploos instelbaar met 3 preferente standen, de greep is wegdraaibaar. De uitzetter voldoet aan Politie Keurmerk Veilig Wonen en SKG**.

Hoge uitzetramen worden bediend met een AXA combi 2660-20-81 raamuitzetter, in combinatie met 2 raamkrukken Hoppe Tokyo 0710HN/U14Z F1. De raamkrukken zijn vervaardigd in zeer hoog corrosiebestendig aluminium met een gedeeltelijke afdekkap en kunststof onderconstructie. Door deze afdekkap zijn de bevestigingsschroeven onzichtbaar. De raamkrukken zijn afsluitbaar met de meegeleverde sleutel, gekeurd volgens SKG**.

houten kozijnen

PEFC of FSC keurmerk

Veel houten kozijnen zijn voorzien van het PEFC of FCS keurmerk. Ook bij de Heren van de Gevel is het mogelijk om te kiezen voor houten kozijnen met dit keurmerk. Maar wat houden de keurmerken eigenlijk in?

PEFC keurmerk

PEFC is een internationaal keurmerk dat wordt gegeven aan houtproducten en papier.  Alleen hout dat afkomstig is uit duurzaam en sociaal beheerde bossen mogen dit keurmerk dragen.

FSC keurmerk

Het FSC keurmerk gaat nog een stapje verder. Naast de strenge eisen op het gebied van duurzaam hout uit sociaal beheerde bossen hanteert FSC ook sociale eisen. Zo zorgt het FSC voor voldoende loon en verantwoordelijke werkomstandigheden voor de bosarbeiders.

contact

hulp nodig?

Neem contact met ons op, wij helpen je graag.

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met een van onze heren via Whatsapp!